60'er klubben Holstebro er en klub for folk med hang til 50'er, 60'er og 70'er musik.


Lidt om hvordan klubben blev startet:


Da Poul Hornshøj og Arne Nielsen for mere end 15 år siden besluttede at lave en musik klub, hvor vægten skulle være lagt på 50’er, 60’er og 70’er musik, var det deres det håb, at klubben ville vokse sig stor, så den kunne lave nogle gode festivaler, til glæde for mange mennesker. Efter de første år med megen modgang og et kæmpe arbejde, hvor klubben dog aldrig mistede troen på at det nok skulle lykkedes, er det fantastisk at se at se klubben vokser for hvert år.

Starten på klubben kom sig af at Poul havde været med til at lave 2 festivaler i Holstebro, uden den store succes, og Poul er jo ikke er den der sådan giver op, så han snakkede om hvordan man kunne lave en festival i stil med den som man afholder hvert år i Esbjerg, Arne Nielsen foreslog at man lavede en musikklub, som så skulle stå for det praktiske og skaffe penge til festivalen på forskellig vis.

Poul og Arne snakkede om hvordan man greb det an med sådan en klub og kort tid efter havde de forfattet en annonce til avisen, hvor de indkaldte til stiftende generalforsamling, en lørdag eftermiddag d. 24/10 1992 i Straussvej’s gildesal, Hvor var de spændte, var der tilslutning til en sådan klub her i Holstebro? Der mødte over 30 personer op! 60’er klubben var startet. Fantastisk….

Det var et stort arbejde at få alt til at køre, og den første bestyrelse som bestod af: Poul Hornshøj – Kurt Jakobsen – Teddy Wium – Søren Dalgård og Arne Nielsen.

Den ny klub havde et hav af møder for at aftale hvordan man skulle gribe det hele an. Klubben mødte stor forståelse fra firmaer og private her i byen (hvilket den stadig gør TAK!!) Det meste af bestyrelsens fritid gik med at få det til at køre. Det første klubblad kom i januar 1993, lavet på en Amiga 500 med 1 mb ram og et program, fundet på en diskette på et Engelsk computerblad.

Klubben kunne som det første lave en afdeling af Danmarksmester i pigtrådsmusik på Kielgasten d. 19 marts 1993. Det blev en begrænset succes, som ikke gav de store penge, men da HFI inviterede til kræmmer marked i juni måned 1993 blev klubben enige om at afholde et telt bal på pladsen ved Hornshøj.

Det skulle være over to aftner, fredag med Rock nok og T-Birds og lørdag med Rock-nok og Chimbos Revival. På trods af det udmærkede musikvalg, blev arrangementet en fiasko, men der blev ufortrødent arbejdet videre på at få en festival.

Indimellem afholdtes små arrangementer, ture til festivaler i Esbjerg mm. 60’er aftener med bl.a. Scooters, Red Squares, Stan Urban, The Beatniks, Disse aftener var rigtig godt besøgt. De første to 60’er aftener afholdtes i Bingohallen, senere i en hal på banetoften. Der er senere blevet afholdt nogle julefrokoster med 60’er musik, med stor succes

Så endelig var klubben der, hvor den med venlige menneskers hjælp og knofedt og sammen med H.F.I , Nr.Felding G.I.F havde klubben nu mulighed for at lave den første festival.

Der skulle samles sponsorer som Poul er god til, der skulle søges om tilladelser hos kommunen, politiet mm. Laves aftaler med elektrikere, lydfolk, bestilles musik, ja der er mange ting der skal falde i hak før sådan en festival kan startes. Alle mand i arbejde, alle fik deres opgave! En stor skare af folk hjalp med det praktiske i anlægget i dagene op til festivalen.

Endelig lørdag d. 19 august 1995 kunne klubben, med sommerfugle i maven åbne porterne til den første festival, med Bl.a. Cliffters, Red Squares, Stan Urban, Bamses Venner, Slam Rock og Holger og blue Notes, det var spændende! Kom der overhovedet nogen til festivalen? Jo den var vel besøgt, så klubben fik blod på tanden og alle kan jo se hvordan festivalen har udviklet sig i årerne, og er blevet en tradition for mange, hvor man mødes med gamle venner og hygger sig til god musik.

De første par år havde vi selv penge med for at kunne betale de første kunstnere der startede på festivalen, da der knap nok var solgt billetter til at dække deres ”hyre” men vi fik aldrig brug for at selv at betale af egen lomme.

De første år var hårde, med meget arbejde, alle tog deres del af slæbet, alle kan ikke nævne alle her, kun at der ikke havde været en 60’er klub uden dem!! Nogle som har udført et hestearbejde i bestyrelsen har nu valgt at koncentrerer sig om det praktiske arbejde med festivalen og har derfor forladt bestyrelsen , de udfører stadig et kæmpearbejde hvert år, ja der er mange, mange som burde nævnes. Der er vel i alt omkring 150 frivillige der bruger deres fritid til at få festivalen til at fungere.

Nogle af dem arbejder faktisk i døgn drift fra torsdag til mandag i festival week-enden, foruden det arbejde de laver året igennem, nogle tager endda ferie i ugen op til festivalen!!!

60’er klubben har gennem årene trukket nogle af der største 60’er –70’er navne til Holstebro bl.a. The Searchers, Tremeloes, Mungo Jerry, Smokie, The Sweet, Sho waddy waddy , Rubettes, Svenne & Lotta med Hep Stars, Racey, Gery & Pacemakers og verdens bedste Beatles orkester The Bootles, Smokie, Slade, Mersey beats, Fortunes, Marmalade m.fl Af Danske navne kan nævnes Sweethearts, Peter Belli & nye Rivaler, The Cliffters, The Walkers, The Scooters og selvfølgelig Red Squares.

Det har været spændende hver gang, hvordan er de forskellige kunstnere, er de, som rygterne nogen gange har fortalt om nogle af dem, at de skulle være helt umulige og krævende – Nej alle har været utrolige flinke og rare, det har været en fornøjelse at være sammen med dem, flere har endda ytret ønske om at vende tilbage til Holstebro en anden gang!

I anlægget har der de senere år været en lokal scene hvor de mere ukendte orkestre får chancen for at vise hvad de kan, der vælges hvert år et navn, som får lov at spille på den store scene, ved festivalen året efter.

Det skal lige nævnes at de faktisk var 60’er klubben der fik The Scooters til at gå sammen igen, til stor glæde for mange.

2003 var året hvor klubben fik deres egne klublokaler, som er beliggende i Ringparken, hvor man det år afholdte generalforsamling og hvor Peter var aftenens kok med en dejlig sammenkogt ret , som smagte skønt. Håbet er at de nye klublokaler kan blive rammen om et mere aktivt klub liv, mulighederne er helt sikkert tilstede nu. Måske nogle små plade børser, hygge aftner, mm.

Klubben fik også sin egen hjemmeside www.60er-klubben.dk og det har resulteret i at klubben har modtaget emails fra Færøerne, Island, Sverige, og England, fra folk som har set hjemmesiden, det er dejligt med den store interesse for 60er – 70’er musikken.

Det har været en spændende og udfordrende tid

Arne Nielsen
 
Red Squares 1997
Svenne og Lotta 1998
Sweethearts 1998
Peter Belli 2000
The Bootles 2001
The Scooters 2002
Animals + Friends 2003
Showaddywaddy 2004
Slade 2005
60'er Klubben © 2010
Lav din egen hjemmeside med mono.net